Artis-Micropia bestaat 10 jaar. Reden genoeg om daar eens een kijkje te gaan nemen. Een primeur, want we zijn daar nog niet eerder geweest. Hun verjaardags-taart hoeven we gelukkig niet zelf op te eten. Die bestaat namelijk uit microben. Die taart eet zichzelf wel op!

Expo op vrijdag 15 november

We ontmoeten elkaar op 14:00 bij de ingang/kassa. De toegang is gratis met Museumkaart of Vriendenloterij. Reserveren is misschien wel raadzaam. Het is daar niet zo heel groot. Dit wetenschappelijk museum bevindt zich op het Artis-plein, tussen restaurant De Plantage en de hoofdingang van de dierentuin.



Microbentaart

Met deze exclusieve taart van Patisserie Holtkamp Amsterdam laat Micropia op een speelse manier zien hoe microben als opruimers in de natuur de kringloop sluitend maken. Want zelfs zo’n heerlijke taart wordt uiteindelijk netjes opgeruimd door microben.

Met deze feestelijke taart vraagt Micropia aandacht voor het belang de kleinste, maar meest invloedrijke levensvorm: micro-organismen. Twee derde van al het leven is onzichtbaar en bestaat uit micro-organismen.

Microben zijn essentieel op aarde en in ons lichaam. Microalgen in de oceaan produceren bijvoorbeeld de helft van alle zuurstof in onze atmosfeer. Schimmels en bacteriën zetten het organisch materiaal van dode dieren en planten om in nieuwe grondstoffen. En darmbacteriën helpen je voedsel te verteren.


ARTIS-Micropia was het allereerste microbenmuseum ter wereld en is na tien jaar nog steeds uniek in zijn soort. Hier wordt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar gemaakt.



Cursieve tekst en info: Artis-Micropia

#expo